Home Astro Foto Opto Yhteystiedot 19.11.2021
 
- Aluminointi
- Aurinkokalvo
- Hiomatarvikkeet
- Okulaarit
- Rakenneosia
- Tähtikuvaus
Baader-tuotteet
 
Home > Astro > Objektiivit
 

Neulanreikäobjektiivi, pinhole

Neulanreikäobjektiivit on tehty laserilla 0,05 mm paksuun ruostumattomaan teräkseen. Soveltuvat erilaisiin optisiin kokeiluihin ja laitteisiin sekä neulanreikäkameran valmistamiseen. Koot 0,3 - 0,4 - 0,5 - 0,75 ja 1,0 mm. Kappalehinta 7 euroa. Kolme kappaletta 15 euroa, yksi jokaista 20 euroa. Kotimainen valmiste.

 

Projektorin objektiivi

Runsaasti käyttämättömiä diaprojektorin objektiiveja. Useimpien polttoväli 85 mm, aukko 2,8. Soveltuvat erilaisiin optisiin kokeiluihin ja laitteisiin. Hinnat alkaen 15 euroa.

 

C-kierteinen objektiivi

C-kiinnityksellä varustettu objektiivi. Polttoväli 25 mm, suurin aukko 1,4. Lyhin tarkennusetäisyys noin puoli metriä. Himmentimessä 11 lehteä. Hinta 32 euroa.

 

Galilein optiikka

Objektiivi- ja okulaarilinssi, jotka samaa kokoa ja muotoa kuin Galilein 1600-luvulla valmistamat. Objektiivin polttoväli hieman alle metri, okulaarin polttoväli hieman alle 5 cm. Kaukoputkeksi rakennettuna systeemi antaa n. 21-kertaisen suurennuksen ja erinomaisen pienen näkökentän. Optinen laatu parempi kuin Galileilla. Linssit tarjoavat mahdollisuuden astronomiseen aikamatkaan neljän vuosisadan taakse!

Linssien yhteishinta hieman alle 60 euroa. Projektiin ryhtyville tarjolla lisätietoa.

 

Camera obscura

Jo muinaiset kreikkalaisert tunsivat Camera obscuran käsitteen.Teknofokus on valmistanut lukuisia objektiiveja, joilla on luotu unohtumattomia elämyksiä. Linssin polttoväli  asiakkaan käyttämän tilan mukaiseksi. Yleensä muutaman metrin luokkaa. Linssin halkaisija tyypillisesti 8 cm, hinta alle sata euroa. Eräs esimerkki löytyy hakusanalla Kinobox obscura.

 

Minioptiikka 12x0,5 -kierteellä

Monissa web- ja valvontakameroissa käytetään 12x0,5 mm:n kierteellä varustettuja objektiiveja. Näitä voi Teknofokus tarjota polttovälialueella 2,8 - 50 mm. Monet lyhyet polttovälit hinnaltaan alle 20 euroa.

Tarvittaessa voidaan rakentaa pitkäpolttovälisiä systeemejä vaikka useamman metrin polttovälillä.

Myös C ja CS -kierteisiä objektiiveja ja telejatkeita on saatavana.

 

Etsimen rakentajan objektiivit

Itse rakentamalla voi saada edulliseen hintaan huomattavasti paremman ja käyttökelpoisemman etsimen kuin valmiina hankkien. Teknofokuksen laatikoissa on tarvittavia optisia osia, jotka soveltuvat etsinkäyttöön.

 

MTO-peilioptiikan kiinnityksen vaihtaminen

MTO-peiliobjektiivit ovat yleensä helposti sovitettavissa eri järjestelmäkameroille. Toisinaan prismakotelon tai käsikahvan sijainti vaikeuttaa asiaa. Ohjeet täältä.

 

The Imaging Source -astrokamerat

Kameroiden ja tarvikkeiden tiedot selviävät perusteellisesti täältä. Kamerasta kiinnostuneen kannattaa tutustua myös laajoihin linkkien sivuihin.

Kamera voidaan liittää lähes mihin tahansa optiseen laitteeseen. Liitos järjestyy Teknofokuksen toimesta, jos se ylipäätään on mahdollista.

 

 

Mikroskoopin objektiivit

Tähtikäytössä ei näitä juuri tarvita. Optiikan testauksessa niitä voidaan hyödyntää. Hyödyllisimpiä ovat pieniä kohteita katsottaessa ja kuvattaessa. Hinnat alkaen noin 28 euroa. Myös valikoima käytettyjä laatuobjektiivejä.

 

 

© Teknofokus 2021