Home Astro Foto Opto Yhteystiedot 26.7.2018
 
- Aluminointi
- Aurinkokalvo
- Hiomatarvikkeet
- Okulaarit
- Rakenneosia
- Tähtikuvaus
Baader-tuotteet
 
Home > Astro > Objektiivit
 

Laowa 7,5 mm, Micro 4/3 -järjestelmään

Käsitarkenteinen laajakulmabjektiivi Micro 4/3 -järjestelmään. Polttoväli 7,5 mm ja maksimiaukko 2,0. Objektiivin vääristymä on erittäin hyvin korjattu. Hinta 565 euroa. Valmistajan sivu.

 

Laowa 12 mm

Käsitarkenteinen laajakulmabjektiivi, jonka polttoväli 12 mm ja maksimiaukko 2,8. Markkinoiden laajkulmaisin täyskennon objektiivi tällä aukkosuhteella. Objektiivin vääristymä on erittäin hyvin korjattu. Saatavana kiinnitykset Canon EF, Nikon F, Sony A, Pentax K ja Sony FE. Hinta 975 euroa. Valmistajan sivu.

 

Laowa 60 mm, Macro

Käsitarkenteinen lähikuvausobjektiivi. Saatavana kiinnitykset Canon EF, Nikon F, Sony A, Pentax K ja Sony FE. Hinta 399 euroa. Valmistajan sivu.

 

Neulanreikäobjektiivi, pinhole

Neulanreikäobjektiivit on tehty laserilla 0,05 mm paksuun ruostumattomaan teräkseen. Soveltuvat erilaisiin optisiin kokeiluihin ja laitteisiin sekä neulanreikäkameran valmistamiseen. Koot 0,2 - 0,3 - 0,4 - 0,5 - 0,75 ja 1,0 mm. Kappalehinta 8 euroa. Viisi kappaletta 30 euroa, yksi jokaista 30 euroa, kymmenen 50 euroa. Kotimainen valmiste.

 

Projektorin objektiivi

Runsaasti käyttämättömiä diaprojektorin objektiiveja. Useimpien polttoväli 85 mm, aukko 2,8. Soveltuvat erilaisiin optisiin kokeiluihin ja laitteisiin. Hinnat alkaen 15 euroa.

 

C-kierteinen objektiivi

C-kiinnityksellä varustettu objektiivi. Polttoväli 25 mm, suurin aukko 1,4. Lyhin tarkennusetäisyys noin puoli metriä. Himmentimessä 11 lehteä. Hinta 36 euroa.

 

Galilein optiikka

Objektiivi- ja okulaarilinssi, jotka samaa kokoa ja muotoa kuin Galilein 1600-luvulla valmistamat. Objektiivin polttoväli hieman alle metri, okulaarin polttoväli hieman alle 5 cm. Kaukoputkeksi rakennettuna systeemi antaa n. 21-kertaisen suurennuksen ja erinomaisen pienen näkökentän. Optinen laatu parempi kuin Galileilla. Linssit tarjoavat mahdollisuuden astronomiseen aikamatkaan neljän vuosisadan taakse!

Linssien yhteishinta hieman alle 60 euroa. Projektiin ryhtyville tarjolla lisätietoa.

 

Camera obscura

Jo muinaiset kreikkalaisert tunsivat Camera obscuran käsitteen.Teknofokus on valmistanut lukuisia objektiiveja, joilla on luotu unohtumattomia elämyksiä. Linssin polttoväli  asiakkaan käyttämän tilan mukaiseksi. Yleensä muutaman metrin luokkaa. Linssin halkaisija tyypillisesti 8 cm, hinta alle sata euroa. Eräs esimerkki löytyy hakusanalla Kinobox obscura.

 

Minioptiikka 12x0,5 -kierteellä

Monissa web- ja valvontakameroissa käytetään 12x0,5 mm:n kierteellä varustettuja objektiiveja. Näitä voi Teknofokus tarjota polttovälialueella 2,8 - 50 mm. Monet lyhyet polttovälit hinnaltaan alle 20 euroa.

Tarvittaessa voidaan rakentaa pitkäpolttovälisiä systeemejä vaikka useamman metrin polttovälillä.

Myös C ja CS -kierteisiä objektiiveja ja telejatkeita on saatavana.

 

C-loitot

C-kierteellä varustettuun videokamerasysteemiin sopiva loittorengassarja. Hinta 45 euroa.

 

Etsimen rakentajan objektiivit

Itse rakentamalla voi saada edulliseen hintaan huomattavasti paremman ja käyttökelpoisemman etsimen kuin valmiina hankkien. Teknofokuksen laatikoissa on tarvittavia optisia osia, jotka soveltuvat etsinkäyttöön.

 

MTO-peilioptiikan kiinnityksen vaihtaminen

MTO-peiliobjektiivit ovat yleensä helposti sovitettavissa eri järjestelmäkameroille. Toisinaan prismakotelon tai käsikahvan sijainti vaikeuttaa asiaa. Ohjeet täältä.

 

The Imaging Source -astrokamerat

Kameroiden ja tarvikkeiden tiedot selviävät perusteellisesti täältä. Kamerasta kiinnostuneen kannattaa tutustua myös laajoihin linkkien sivuihin.

Kamera voidaan liittää lähes mihin tahansa optiseen laitteeseen. Liitos järjestyy Teknofokuksen toimesta, jos se ylipäätään on mahdollista.

Hintataso selviää lisäämällä hintoihin arvonlisävero 24 % ja tapauskohtainen toimituskulu, joka korkeintaan 40 euroa.

 

Mikroskoopin objektiivit

Tähtikäytössä ei näitä juuri tarvita. Optiikan testauksessa niitä voidaan hyödyntää. Hyödyllisimpiä ovat pieniä kohteita katsottaessa ja kuvattaessa. Hinnat alkaen noin 50 euroa. Myös valikoima käytettyjä laatuobjektiivejä.

 

 

© Teknofokus 2018