Home Astro Foto Opto Yhteystiedot 23.11.2022
 
- Aluminointi
- Aurinkokalvo
- Hiomatarvikkeet
- Okulaarit
- Rakenneosia
- Tähtikuvaus
Baader-tuotteet
 
Home > Astro > Tähtikuvaus
 

Tähtikuvauksen tarvikkeet

Tähtitaivaan kuvaus on erityisen vaativaa ja työlästä puuhaa, joka edellyttää melkoisia panostuksia laitepuoleen onnistuakseen kunnollisesti. Valokuvaamisessa tarvitaan myös kärsivällisyyttä ja systemaattisuutta. Kameran sovittaminen toimimaan kaukoputken kanssa vaatii lähes aina pohdintoja, rakentelua ja toisinaan jopa rakenteiden muutoksia laitteisiin.Valokuvaukseen soveltuvia osia voit löytää myös rakenneosien sivulta.

Baaderin tuotevalikoimassa on runsaasti erilaisia liitoskappaleita (Astro T-2 System), joita Teknofokus toimittaa. Näistä tuotteista on saatavana tietoa Baaderin sivulta.

 

Mitä hintojen värit tarkoittavat
Vihreä hinta. Tuote on vakiotuote, jota pyritään pitämään jatkuvasti saatavana. 66,60
Harmaa hinta. Tuote on väliaikaisesti loppu, mutta sitä pyritään pitää saatavana. 11,10
Punainen hinta. Tuotetta on jäljellä, mutta sen saatavuus päättyy varaston loppuessa. 55,50
Oranssi hinta. Tuotetta on jäljellä, mutta varaston loppuessa tuote muuttuu vain tilauksesta saatavaksi. 44,40
Sininen hinta. Tuote ei ole varastotuote, mutta sitä saa tilaamalla. 77,70

 

 
  Kuvatasosovittet 1,25" ja 2", Baader

Kuvatasosovitteen avulla järjestelmäkameralla voidaan kuvata kaukoputken kuvatasolta. Sovitteen kamerapäässä on T-ulkokierre. Sovitteissa ura, joka varmistaa kameran pysymisen tarkennuslaitteessa. Sovitteen käyttö edellyttää tarkennuslaitteelta riittävän laajaa (n. 6 cm katselutilanteesta sisäänpäin) liikevaraa. Lisäksi kameraan tarvitaan sopiva T-rengas. 1,25" kuvatasosovitetta käytettäessä kinofilmiruudun reuna-alueet varjostuvat. Mustaksi eloksoitua alumiinia. Kummassakin sovitteessa on kierreosa okulaarisuodattimia varten.

 

Tuote hinta
Kuvatasosovite 1,25", Baader 245 8105 27,00
Kuvatasosovite 2", Baader 240 8130 45,00

 

Baader okulaarisuurennussovite 31,75 mm

Sovitteen avulla voidaan valokuvata okulaarisuurennusta käyttäen. Sovitteen lisäksi tarvitaan myös kameraan sopiva T-rengas. Sovitteen etuosa voidaan kiertää irti, jolloin sitä voi käyttää yllä kuvatun kuvatasosovitteen tavoin. Sovitteen pituutta voidaan säätää, jolloin suurennussuhde muuttuu. Suurennusta voidaan lisätä kiertämällä sovitteen perään hieman alempana mainittuja T-loittoja. Okulaarisuurennuksella kuvauskohteina ovat lähinnä aurinko, Kuu ja kirkkaimmat planeetat. Menestyksekäs kuvaaminen edellyttää tukevaa tarkennuslaitetta ja hyvää jalustaa. Myös kaukoputken tasapainoitus on usein tarpeen.

 

Tuote hinta
Okulaarisuurennossovite, Baader ADPS I, 245 8071 67,00

 

Kuulanivel

Kevyt kuulanivel kuvauskäyttöön. Metallirakenteinen ja pienikokoinen nivel sopii digipokkarin tai kevyen järjestelmäkameran alle. Kantaa runsaan kilon kuorman, paino 86 g, korkeus 58 mm.

 

Tuote hinta
Kuulanivel 9,60

 

T-pikabajonetti, Baader

Vasemmalla teräksinen bajonettiosa, jossa T-ulkokierre. Oikealla alumiininen lukituskappale, jossa T-sisäkierre. Näissä Baaderin tuotantoa olevissa laatuosissa käytetään Zeissin mikroskoopeista peräisin olevaa kuormitusta kestävää bajonettikiinnitystä. Osia myydään pareittain ja erikseen. Näillä voi kiinnittää kameran, CCD-kameran tai muun tarvikkeen nopeasti ja luotettavasti kaukoputkeen. Yhdistelmän kokonaispituus on vain 15 mm.

Kameran irrottaminen ja kiinnittäminen sujuu parissa sekunnissa. Kamera voidaan lukita haluttuun asentoon. Ison sormiruuvin ansiosta pikaliittimen käyttö onnistuu myös käsineiden kanssa.Erityisen käyttökelpoinen pikakiinnitys on CCD-kameran kiinnityksessä. Tällöin ei tarvitse kiinnittää kiertämällä kameraa, jonka perästä lähtee nippu eri paikkoihin kulkevia kylmästä jäykkiä johtoja ja kaapeleita.

 

Tuote hinta
T-pikabajonetti, molemmat puolet, Baader 245 6321 80,00
T-pikabajonetti, teräsbajonetti, Baader 245 6313 41,00
T-pikabajonetti, lukituskappale, Baader 245 6320 48,00

 

© Teknofokus 2022