Home Astro Foto Opto Yhteystiedot 2.10.2020
 
- Heliopan
- Infrapuna
- Kamerasovitteet
- Kirjoitelmia
- Lähikuvaus
- Polarisaatio
- Soviterenkaat
- Suodattimet
- T2-tarvikkeet
- Tulpat ja tarvikkeet
 
Home > Foto > Heliopan
 
Teknofokus tuo maahan ja myy saksalaisia Heliopan -tuotteita. Tuotevalikoimaan kuluu suodattimia ja valokuvauksessa käytettäviä erilaisia liitinrenkaita. Renkaiden valikoima on luultavasti laajin markkinoilla olevista.
 

Heliopanin tuotteiden täydellinen hintaluettelo saatavana olevista tarvikkeista on imuroitavissa pdf-tiedostona. Saksankielisyydestään huolimatta luettelon ymmärtäminen ei tuottane vaikeuksia lukijalle.

Heliopanin valikoimiin kuuluu myös linssien suojuksia, vastavalosuojia, lähilinssejä, pehmytpiirtosuotimia, efektisuotimia, gelatiinifiltterien pitimiä ym.

Valikoiman laajuudesta johtuen vain kaikkein kysytyimpiä tuotteita pidetään varastossa. Saksasta Teknofokus tilaa tavaraa sopivissa erissä kulloisenkin tilauskannan mukaisesti, kuitenkin ainakin kerran kuukaudessa.

Teknofokus toimittaa Heliopanin tuotteita myös myytäväksi Y-tunnuksen omaaville jälleenmyyjille, joiden toimialaksi on kaupparekisteriin ilmoitettu valokuvaustarvikkeiden jälleenmyynti. Tarkempia myyntiehtoja voivat halukkaat kauppiaat kysellä Teknofokukselta.

Heliopan logo

Heliopanin suodattimet kattavat kaikki mustavalko- väri- ja digikuvauksen tarpeet. Useimpia tyyppejä on saatavana tavallisella sekä kahdeksasta kerroksesta koostuvalla SH-PMC monikalvopäällysteellä. Useimpien suodattimien läpäisykäyrät löytyvät Heliopanin tuotesivuilta (Produkte). Kymmenien suodattimien valikoima on saatavana lähes kaikkiin markkinoilla oleviin ja olleisiin kameroihin. Harmaa- ja IR-suodattimien valikoimassa on useita tyyppejä, joita on mahdotonta löytää muiden toimittajien tuotteista. Useimmissa suodattimissa on kestävä messinkikehys, jonka kierteet kestävät huomattavasti alumiinia paremmin.

Erikoissuodattimet

Heliopanilla on tarjolla laaja valikoima suodatintyyppejä, joita ei ole helposti muualta löydettävissä. Esimerkiksi: infrapunaista läpäisevät suodattimet, ultraviolettia läpäisevät suodattimet ja hyvin tummat harmaasuodattimet. Erikoissuodattimien kokovalikoima on tavallisia rajallisempi. Täsmällisen hinnan ja arvion toimitusajasta saa pyydettäessä. Useimmat erikoistyypit löytyvät Heliopanin hinnaston sivuilta 7-8.

Tummien harmaasuodattimien ominaispiirteenä on infrapuna-alueella näkyvää kaistaa suurempi läpäisy. Tämä aiheuttaa kuviin värien vääristymistä ja lievää epätarkkuutta. Tilannetta voidaan suuresti parantaa käyttämällä uv- ja infrapunasäteilyä vaimentavaa Digital-suodatinta (8105). Tämä suodatin parantaa myös digikameroiden värintoistoa, etenkin haluttaessa maksimaalista tarkkuutta kuumilla valoilla kuvattaessa. Myös punaisen ja sinisen värikanavan kohina pienenee. Digital-suodatin on valmistettu ohutkalvotekniikalla, eikä sen käyttö ole tarkoituksenmukaista hyvin laajakulmaisilla objektiiveillä.

 

Soviterenkaat

Suodattimien soviterenkailla voidaan edullisesti hyödyntää kuvaajan aikaisempaa suodatinvalikoimaa. Soviterenkaalla voidaan objektiiviin liittää kierrekooltaan suurempia tai pienempiä suodattimia.

 

Hinnasto
UV- ja suojasuodattimet 
Harmaasuodattimet
Infrapunasuodattimet
Lähilinssit
Polarisaatiosuodattimet
Suodattimet mustavalkokuvaukseen
Erikoissuodattimet
Poistuvat tuotteet
Heliopan flickr
 

 

© Teknofokus 2020