Home Astro Foto Opto Yhteystiedot 17.2.2016
 
- Heliopan
- Infrapuna
- Kamerasovitteet
- Kirjoitelmia
- Lähikuvaus
- Polarisaatio
- Soviterenkaat
- Suodattimet
- T2-tarvikkeet
- Tulpat ja tarvikkeet
 
Home > Foto > Lähikuvaus
 

Lähikuvauksen tarvikkeet

Lähi-, makro- ja mikrokuvaus ovat Teknofokuksen keskeistä osaamisen aluetta. Tällä sivulla on esitelty myyntivalikoimassa olevia lähilinssejä ja lähilinssisarjoja, joiden avulla voi vähäisin kustannuksin päästä seikkailemaan lähikuvauksen ihmemaailmaan.

Lähilinssi ei vaikuta valotusaikaan pidentävästi. 

Rakenteluhaluisille kuvaajille on saatavana runsaasti pienikokoisia irtolinssejä, joita voi käyttää pienten digipokkarien kanssa. Saatavana on myös akromaattisia linssejä, joilla saavutetaan paras kuvan terävyys.

 

Lähikuvausta sivuavaa asiaa kääntörenkaiden sivulla
Kokeilua akromaattisella lähilinssillä
Kokeilua mikroskoopin objektiivilla
Lisää kokeilua mikroskoopin objektiivilla
Kerroskuvauskoe

 

Heliopanin tuotteiden täydellinen hintaluettelo saatavana olevista tarvikkeista on imuroitavissa Heliopanin tältä sivulta pdf-tiedostona. Saksankielisyydestään huolimatta luettelon ymmärtäminen ei tuottane vaikeuksia lukijalle. Lähilinssien valikoima ja hinnat löytyvät sivulta 11.

 

Akromaattinen lähilinssi

Akromaattisen lähilinssin avulla kuvan laatu on paras mahdollinen. Tätä kaksielementtistä lähilinssiä saatavan voimakkuuksilla 3 ja 5 dioptria. Pinnoissa on monikerroskalvot. Sopii suoraan 55 mm:n suodatinkierteeseen. Kotelossa mukana soviterenkaat 49 ja 52 mm:n kierteisiin. Lisäksi saatavana sovitteita muihinkin mittoihin. Laatuvalinta voimakasta suurennusta vaativiin kohteisiin. Tilauksesta myös isompia kokoja.

 

Tuote hinta
Akromaattinen lähilinssi 3D 71,70
Akromaattinen lähilinssi 5D 71,70

 

Japanilaiset  lähilinssisarjat

Sarjassa 1, 2 ja 4 dioptrian lähilinssit. Linsseissä ei ole heijastuksenestopinnoitetta. Kolmelinssinen sarja säilytyskotelossa. Sarja soveltuu mainiosti myös optisiin kokeiluihin.

 

Tuote hinta
Lähilinssisarja 49 mm 28,00
Lähilinssisarja 52 mm 30,10
Lähilinssisarja 55 mm 33,30
Lähilinssisarja 58 mm 34,30

 

Loittosarja, sähköinen

Kolmeosainen sarja sähköisellä läpiviennillä. Sarja sisältää loitot 12, 20 ja 36 mm. Tarkemmin kamerakohtaisilla sivuilla.

 

Loittosarja

Sarjassa kolme kierreputkea ja bajonettipäädyt. Pituus tyypilisesti lyhimmillään 16 mm, pisimmillään 65 mm.

Putket ovat mekaanisia putkia. Niissä ei ole mitään sähköisiä kontakteja, eikä himmenninmekaniikan rakenteita.

Soveltuu lähikuvaukseen ja optisiin rakennelmiin. Tarkemmin kamerakohtaisilla sivuilla.

 

Heliopan yhdysrenkaat

Yhdysrenkailla voidaan kaksi objektiivia liittää suodatinkierteistään toisiinsa. Renkaassa on siis ulkokierre kumpaankin suuntaan. Yleisin käyttötarkoitus on lähikuvaus. Kuvassa käytössä Heliopanin 52/52 yhdysrengas, johon kierretty uudelleen palvelukseen otettu filmiajan Nikkor-normaaliobjektiivi. Kuvausetäisyys on lähes viisi senttiä, eikä systeemi juurikaan haittaa kohteen valaisua. Nämä renkaat löytyvät Heliopanin hinnastosta kohdasta Kupplungsringe, sivu 17. Nämäkin renkaat on valmistettu mattamustaksi käsitellystä messingistä. Yhdysrenkaat, jossa kierre 58 mm tai pienempi, maksavat alle 20 euroa.

 

M39 / T-sovite

Tämän sovitteen avulla on mahdollista käyttää M39-kierteisiä suurennuskojeobjektiiveja järjestelmäkameran kanssa lähikuvauksessa. Lisäksi tarvitaan T-rengas ja T-loittoja, jotka löytyvät tältä sivulta. Heliopanin tuote. Renkaan hinta 13 euroa.

 

 

© Teknofokus 2016