Home Astro Foto Opto Yhteystiedot 24.11.2022
 
- Aluminointi
- Aurinkokalvo
- Hiomatarvikkeet
- Okulaarit
- Rakenneosia
- Tähtikuvaus
Baader-tuotteet
Kuvia
Okulaarit
Suodattimet
Tuotetietoa
 
Home > Astro > Suodattimet
 

Hinnat samat kuin Baaderin sivuilla

Baaderilla on erityisen laaja valikoima suodattimia katseluun ja kuvaukseen. Tällä sivulla vain muutamia esimerkkejä kysytyimmistä tyypeistä. Okulaarisuodattimia on saatavana 1,25" ja 2" okulaareihin soveltuvina kokoina. 2" okulaarisuodattimet sopivat myös suoraan kameroihin, joissa on 48 mm:n suodatinkierre. Muihin suodatinkierteisiin voidaan 2" okulaarisuodatin liittää soviterenkaan avulla.CCD-kameroihin ja Canonin järjestelmäkameroihin on saatavana myös kookkaampia suodattimia..  
 
Baader U

Baaderin U-suodatin läpäisee vain ultraviolettia valoa. Sitä voi käyttää tieteellisiin erikoistarkoituksiin ja Venuksen kaasukehän kuvaukseen. Nyt myös 1,25" koossa.

 

 

Venus U-suodattimen läpi 7.9.2004 klo 8.13 Timo-Pekka Metsälän kuvaamana. Kuva koostettu sadoista ruuduista Registax-ohjelmalla yhdistämällä. Todennäköisesti ensimmäinen Suomessa otettu kuva, jossa esiintyy Venuksen kaasukehän rakennetta. Läpäisykäyrä.

 

Baader Kontinuum Baader Solar Continuum

Kontinuum on kapeakaistainen vihreä suodatin, jonka käyttöalueena on auringon granulaation ja pilkkujen havaitseminen visuaalisesti ja valokuvaamalla. Suodatin toimii aallonpituusalueella, jolla kohteen kontrasti on parhaimmillaan. Kontinuum rajoittaa myös suuresti linssien värivirhettä. Suodatinta käytetään AstroSolar-kalvon kanssa havaittaessa. Läpäisykäyrä.

 

Baader O-III Baader O-III

Baaderin O III on hyvin kapeakaistainen suodatin, joka on tarkoitettu planetaaristen sumujen tarkkailuun. Erinomainen optinen laatu ja läpäisy takaavat kontrastikkaan näkymän. Läpäisykäyrä. Infrapunaherkillä CCD-kameroilla kuvattaessa on syytä valita O-III-versio, jossa on infrapunaisen valon läpäisy blokattu pois.

 

Baader UHC Baader UHC-S

UHC-S soveltuu syvän taivaan kohteiden tarkkailijan okulaarilaatikkoon. Tarkasti suunnitellun läpäisykäyrän ansiosta kilpailevia tuotteita kirkkaampi kuva. Läpäisykäyrä. Tämä malli soveltuu myös kuvaukseen kameroilla, joissa on jäljellä alkuperäinen infrapunaista suodattava sinivihreä suodatin. Valosaasteisilla paikoilla voidaan tyypillisesti käyttää kolminkertaisia valotusaikoja UHC-S-suodattimen kanssa kuvattaessa. 

 

Baader harmaasuodattimet

Harmaasuodattimia käytetään lähinnä Kuuta katsottaessa vaimentamaan kuvan kirkkaus soveliaalle tasolle. Vanha, mutta edelleen ajankohtainen Aarre Kellomäen selvitys sopivasta harmaalasin tiheydestä. Suodattimia on saatavana läpäisyarvoilla: 25 - 12,5 - 1,5 - ja 0,1 %. Suodattimissa on monikalvoinen heijastuksenestopinnoitus.

 

Celestronin edullisia okulaarisuodattimia on edelleen saatavana 1,25" koossa.

 

Baaderin suodattimien alkusivu
Harmaasuodattimet
Värilliset suodattimet
Neodyymi, Kontrast Booster, Fringe Killer, Semi Apo
UHC-S, O-III
IR, CCD RGB
UV/IR-cut, UHC-S kuvaukseen
RGB kuvaukseen
H-alpha, H-beta, S II
RGB-suodatinsarjat CCD-kuvaukseen
UBVRI-suodattimet
Methanband, U Filter
Konversiolasit Canoniin
AstroSolar

 

© Teknofokus 2022